extra vanuit de branche

Gepubliceerd op 21 december 2021 om 18:34

Het kabinet heeft op 18 december een nieuwe lockdown aangekondigd. Deze duurt t/m vrijdag 14 januari. De RVO site meldt voor groepsaccommodaties als advies (op basis van het aantal personen om thuis te ontvangen): "Groepsaccommodaties voor maximaal 2 personen (m.u.v. kinderen t/m 12 jaar) of een huishouden". https://www.rijksoverheid.nl/.../open-en-gesloten-winkels

Daarnaast wordt gesteld dat vakantielocaties zoals campings, hotels en vakantieparken open mogen zijn en wordt gemeld: " Heeft u een vakantieverblijf in Nederland geboekt en wilt u deze annuleren? De mogelijke kosten voor de geboekte locatie of de annulering zijn voor u".

Groepsaccommodaties zijn naar het inzicht van GAN dus niet gesloten, evenals overigens in eerdere coronatijden het geval was. De accommodaties (zalen, kamers) kunnen nog steeds worden gebruikt door de klant. Alleen deze klant kan slechts 2 personen laten verblijven. Dit wordt door eigenaren van groepsaccommodaties soms geïnterpreteerd als 2 personen per groepsaccommodatie maar ook wel als 2 personen per verblijfsruimte/slaapkamer of andere zelfstandige eenheid, zoals bij een hotel immers ook het geval is. Groepsvorming boven de 2 personen dient te worden tegen gegaan (zie ook https://www.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2021-50593 Staatscourant art 6.12 en toelichting op blz 13). Voor kinderen tm 12 jaar geldt geen maximum.

Het mag duidelijk zijn (en veel groepsaccommodaties hebben dit al weer ervaren) dat wederzijds overleg tussen groepsaccommodatie en klant over een voor beiden passende oplossing aangeraden wordt. Dat varieert op dit moment van verplaatsing van de reservering (met 10-25% verplaatsingskosten en obv de nieuwe tarieven 2022) via het 50/50 delen van de kosten tot het in rekening brengen van 100% van de annuleringskosten.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.