update Corona maatregelen

Gepubliceerd op 5 mei 2021 om 09:48

Ook uit onze nieuwsbrief van 30 april:

Update Maatregelen Covid-19

Op 28 april is de wet ‘tijdelijke regeling maatregelen covid-19’ aangepast. De wet (zie https://wetten.overheid.nl/BWBR0044416/2021-04-28) loopt overigens op 1 juni a.s. af en daarmee ook de wettelijke onderbouwing voor de huidige maatregelen.

In de regeling is art. 6.12 m.b.t. logementen niet wezenlijk gewijzigd. Wat blijkt uit aanvullende informatie vanuit de rijksoverheid is dat een kamer kan worden beschouwd als een ‘verblijfplaats’. Per verblijfplaats/kamer geldt een maximum van 4 personen van dertien jaar en ouder (tenzij het gaat om personen als bedoeld in art. 58g, 2de lid, van de wet). Dit biedt mogelijkheden om meer gasten te kunnen ontvangen dan één gezin of huishouden.

In besloten binnenruimten geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte (art. 3.2), uitgezonderd georganiseerde jeugdactiviteiten met jongeren tm zeventien jaar. Een dagbijeenkomst van een groep tot 30 personen is dus toegestaan. Heb je meerdere van elkaar gescheiden zelfstandige ruimten dan kun je meerdere groepen ontvangen.

Tegelijkertijd wordt door de rijksoverheid (https://www.rijksoverheid.nl/.../op-vakantie-in-nederland) gemeld dat horeca in een groepsaccommodatie alleen open is voor het bestellen en afhalen en dat gemeenschappelijke ruimtes bij groepsaccommodaties gesloten zijn. Dat lijkt tegenstrijdig, want een dagbijeenkomst van een groep tot 30 personen mag wel in één ruimte plaats vinden. Met een gemeenschappelijke ruimte wordt o.i. daarom niet de ‘eigen’ recreatieruimte bedoeld, maar een ruimte die door meerdere groepen (verschillende reserveringen) gebruikt wordt.

Mits je natuurlijk als groep en groepsaccommodatie de nodige voorzorgsmaatregelen in acht neemt, kunnen wij ons daarom voorstellen dat een dagbijeenkomst van max 30 personen gecombineerd wordt met een nachtelijk verblijf van max 4 personen (vanaf 13 jaar) per kamer. Maar hier is nog geen jurisprudentie over.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.