Berichtgeving 3-11-2020

Gezien de persconferentie van dinsdag 3-11-2020 zijn de maatregelen nog verder aangescherpt. We mogen ontvangen maar de regels zijn erg aangescherpt. Heeft u vragen over uw verblijf in december neem dan gerust contact met ons op. 06 15671067   -06 53676879

 

 

Berichtgeving 30-9-2020

We hebben besloten om alle boekingen in de weekenden t/m 20 okt te annuleren. Er zal een passende oplossing worden gezocht met de betreffende groepen. Het is een lastige beslissing. Los van het feit of het wettelijk wel of niet is toegestaan( waar je geen duidelijk antwoord op krijgt) is het voor ons maatschappelijk niet verantwoord.  We hopen de groepen na 20 oktober gewoon te mogen ontvangen. We hopen op uw begrip! 

 

Actuele informatie Persconferentie van 28.9.2020:

 

Er is sinds de persconferentie van 28-9-2020  veel onduidelijkheid en zijn de regels op verschillende manieren interpreteerbaar.  Vele uiteenlopende antwoorden en meningen maken het er niet gemakkelijk op.  In overleg met het RIVM mogen wij gasten ontvangen onder strikte voorwaarden.  Het voordeel is dat wij aparte kamers hebben met eigen sanitair. De gasten mogen de gezamenlijke ruimtes delen maar onder bepaalde voorwaarden.

Hoe dubbel sommige dingen nu ook voelen of zijn,  we willen allemaal naar een gezonde samenleving en dit vraagt iets van ons allemaal. 

Het gaat erom dat iedereen de ernst van de Corona besmettingen serieus neemt en hier ook naar handeld. Het blijft belangrijk om bij klachten thuis te blijven, 1,5 meter afstand te houden, handen desinfecteren.

 

Voor de gasten die een boeking hebben staan na 20 oktober 2020:

Ik begrijp dat het allemaal onduidelijk is maar vooralsnog blijven de reservering na 20 oktober 2020 staan en is er geen directe aanleiding tot annuleren. We vragen u geduld te hebben.

We houden de nieuwe maatregelen nauwlettend in de gaten en zullen z.s.m. nieuwe informatie plaatsen op deze site. Op basis van het advies van het RIVM zullen wij ook onze voorwaarden hier op afstemmen. 

 

Veiligheidsdienst Drenthe ( dit is op dit moment van toepassing)

Paragraaf 2 Maatregelen
Artikel 2.1 Verboden samenkomsten
1. Het is verboden een samenkomst in de publieke ruimte of in een besloten plaats, niet zijnde
een woning of een daarbij behoren erf, te organiseren, te laten organiseren, te laten
plaatsvinden of te laten ontstaan zonder:
a. maatregelen te treffen waarmee de stromen van de personen die samenkomen worden
gescheiden, ook voor zover het gebruik van sanitaire voorzieningen betreft;
b hygiënemaatregelen te treffen waarmee de verspreiding van COVID-19 wordt
tegengegaan;
c. maatregelen te treffen waardoor de aanwezigen te allen tijde 1,5 meter afstand tot elkaar
kunnen houden;
d. ervoor te zorgen dat de aanwezigen te allen tijde 1,5 meter afstand houden tot de
dichtstbijzijnde persoon, tenzij de aanwezigen op grond van artikel 2.2, tweede lid, niet
verplicht zijn 1,5 meter afstand tot elkaar te houden; en
e. ervoor te zorgen dat de aanwezigen aan wie een zitplaats of afgebakende locatie is
toegewezen daarvan gebruik maken. 

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Persconferentie 18 augustus 2020

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 18 augustus 2020 zijn er voor ons geen aangepaste regels en dus geen wijzigingen. Concreet mogen wij nog steeds groepen ontvangen. Mits iedereen zich houd aan de richtlijnen! Dit is een verantwoordelijkheid van de groep zelf.  Zie hieronder een artikel van het RIVM.  Mocht u toch willen annuleren verwijzen wij u naar onze annuleringsvoorwaarden.  Mocht de regels in de tussentijd verscherpt worden zullen wij onze voorwaarden aanpassen. 


Artikel Rivm Augustus 2020
Word – 13.5 KB 98 downloads

Algemene informatie

Van alle gasten verwachten wij dat de richtlijnen van het RIVM in acht worden genomen.

Maatregelen om verspreiding te voorkomen

  • Was vaak je handen.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
  • Schud geen handen.
  • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.

Ben je ziek?

  • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius.
  • Heb je ook koorts en/of benauwdheid? Dan blijven ook huisgenoten thuis. Als je 24 uur lang geen klachten hebt, mag je weer naar buiten.